Home | Επικοινωνία | Νέα & Ανακοινώσεις | Περιεχόμενα | Συντομεύσεις

Το AllWines.gr είναι μια προσπάθεια να πλησιάσουμε το κρασί. Να μείνουμε κοντά του. Να μπούμε στο μεθυστικό κόσμο του. Να αισθανθούμε τη χαρά της δημιουργίας του αλλά και της πορείας του από τον αμπελώνα στο ποτήρι μας. Μια πορεία με πολλές χαρές με ποικίλες δυσκολίες αλλά πάνω απ όλα με υπομονή και επιμονή στη ποιότητα...

 
 

23.4.2012: Levin Wines

"Παράδοση ιστορικού κόσμου και στυλ μοντέρνου κόσμου, είναι το μότο αυτης της οινοπαραγωγικής ομάδας που μας παρουσιάζει έναν συνδυασμό κρασιών υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα αρώματα.

Όσοι απολαμβάνουν το ψαγμένο κρασί, πραγματικά πιστεύω πως αξίζει να ενημερωθούν για αυτό το brand κρασιών Ενδιαφέρουσες και οι ρίζες των παραγωγών τους. Ο David και η Αυστραλέζα γυναίκα του Lynne Levin, ιδιοκτήτες υπερπολυτελέστατων ξενοδοχείων και εστιατορίων (Capital Hotel, Capital Restaurant) όπου και έχουν μαγειρέψει βραβευμένοι Έλληνες σεφ όπως ο Αθηναγόρας Κωστάκος του Bill & Coo Μύκονος.

Όλα ξεκίνησαν στα αμπέλια τους το 1985 στο Loire Valley της Γαλλάς με στόχο να παράγουν ένα τόσο ποιοτικό κρασί. Εξσαρχής το απολαυστικό Sauvignon Blanc τους μας παραπέμπει σε φρέσκα και ποιοτικά φρούτα με το πολύ ελαφρύ του σώμα, δίνοντας μαυτόν τον τρόπο μια αξία στο κρασί αυτό που συνοδεύεται περίφημα με ένα ριζότο με τρούφα για παράδειγμα.

Το ροζέ Levin αποτελεί επίσης μια μοναδική εμπειρία οίνου. Με πλούσια αρώματα απαλών κόκκινων φρούτων έχει μια ξεχωριστή θεματική βάση. Το σώμα είναι μέτριο και το κρασί αυτό συνοδεύεται με αμέτρητες γεύσεις καθώς το ροζέ χρώμα και η δροσερή θερμοκρασία των κρασιών αυτών, παντρεύουν το λευκό με το κόκκινο!

Gamay ονομάζεται το σταφύλι αυτού του κόκκινου κρασιού που αν και γευστικό πολύ, το σώμα του είναι άφαντο με αποτέλεσμα να μην αποκτάει δυναμική.

Οφείλω να παραδεχθώ πως αν και έχω αποκτήσει αρκετές οινογνωστικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια, Gamay κρασί δεν ξεχώρισα ούτε απόλαυσα ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να μην έχω αξέχαστη εμπειρία τέτιοιου κρασιού. Την παράσταση όμως την κλέβει το Mister L το οποίο είναι μοναδικό Sauvignon Blanc από συγκεκριμένες πλαγιές του αμπελιού.

 


 

Χειροποίητες τεχνικές παρασκευής δείχνουν πόσο σημαντική είναι η μέθοδος με την οποία παρασκευάζεται ένα κρασί. Το πλούσιο άρωμά του είναι σκεπασμένο με δυνατό βαρέλι, κάνοντάς το έτσι πιο απολαυστικό για τους λάτρεις της βαρελίσιας γεύσης.

Τέλος η βαρύτητα του σώματος αυτού του κρασιού είναι πάρα πολύ ταιριαστή με τα υπόλοιπά του χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολλά και τα βραβεία που έχει κερδίσει αυτή η ομάδα. Αρχικά στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Sauvignon Blanc που έγινε στο Μπορντό, απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο στο Levin Sauvignon Blanc. Στο Concours des Vins du Vals de Loire, αυτό το Sauvignon Blanc πήρε χρυσό μετάλλιο το 2009 και ασημένιο το 2010.

Τέλος το Le Vin de LEVIN Gamay για το οποίο σας μίλησα προηγουμένως, πήρε το ασημένιο έπαθλο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Gamay του 2010. Ήρθα σε επαφή με την κ. Lynne Levin η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ένα οινογευστικό ταξίδι και να ανακαλύψω τα διάφορα χαρακτηριστικά και τα αρώματα των κρασιών τους.

Κατά τη γνώμη της τα κρασιά αυτα είναι πολύ ταιριαστά με την Ελληνική κουζίνα.Ένα πράγμα κατάλαβα δοκιμάζοντάς τα, τα Levin wines είναι ένας κρυμμένος οινικός θυσαυρός που ακόμα δεν ξεναγήσαμε στη χώρα μας δυστυχώς!

Γιάννης Πλατής ( yplatis@nooz.gr)

 

Προσθήκη: 23/4/2012
Τελευταία Ανανέωση: 23/4/2012

Για παλαιότερες δημοσιεύσεις κάντε κλικ εδώ.